Sauna

Bij ons kunt u heerlijk genieten van een Finse sauna, een Turks stoombad of infrarood sauna. Voor de sauna en het stoombad draagt u bij voorkeur geen badkleding. Vanwege het gebruik door hotelgasten, draagt men in het zwembad wel badkleding. In overleg met het management, en op speciale dagen kan hiervan worden afgeweken.

Na het gebruik van sauna of stoombad is douchen verplicht voordat u gebruik maakt van het zwembad. Handdoek of badjas mag u zelf meebrengen, of kunt u ook bij ons huren.


Finse sauna

Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte, waarin een droog heteluchtbad wordt genomen. De temperatuur is zo hoog (80-90°C), dat u snel gaat transpireren. Door het opgieten van water met een mentholoplossing voelt u de weldadige warmte zeer intens.

Het bezoek aan de sauna wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt, in de zin van persoonlijke verzorging, het bezoeken ervan ook wel als “sauna-bad” aangeduid. Ook mentaal wordt door regelmatige saunabezoekers een bezoek aan de sauna als reinigend en ontspannend ervaren.

Door snel op te warmen in de sauna en daarna weer af te koelen, verwijden de poriën en scheidt het lichaam afvalstoffen uit. Hierdoor reinigt uw lichaam zich.


Turks stoombad

Een stoombad is een verwarmde ruimte (40-60°C) met een hoge luchtvochtigheid (98%). Door zich enige tijd – 10 tot 20 minuten – in deze ruimte te verblijven, kan een bezoeker de huid reinigen. Doordat de poriën zich verwijden, kan door zweten vuil uit het lichaam naar buiten gedreven worden, resulterend in een zachtere en soepelere huid, doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Daarnaast heeft het ook een ontspannende werking op de bezoeker.


Infrarood sauna

Tijdens een bezoek van de infrarood sauna dringt de infrarood diep in de huid door. Enige punten waar de infrarood sauna bekend om staat:

  • Verhoogt de weerstand
  • Helpt bij bloeddruk- & bloedsomloopproblemen
  • Verzacht pijn gewrichts- en spierpijnen (sportblessures, reuma, artritis)
  • Verbetert de teint en de conditie van de huid
  • Voorkomt en verlicht verkoudheid en griep.
  • Bevordert de stofwisseling en houdt de conditie op peil
  • Reinigt de huid en verwijdert afvalstoffen
  • Helpt bij het afslanken en vermindert cellulitis
  • Werkt heilzaam bij psoriasis & fybromialgie.
  • Vermindert spanning & stressverschijnselen
Wellness strippenkaart
Aanbieding

Wellness strippenkaart

Bij gebruik van een 5 rittenkaart bedraagt de prijs per persoon € 70,- voor 5 maal gebruik van de Wellness. Bij gebruik van een 10 rittenkaart bedraagt de prijs €125,- voor 10 maal gebruik van de Wellness.

Reserveer nu!